To je moje skrýš před světem... jestli chcete, vejděte, ale skloňte hlavu, mám tu nízký strop...

Já chci krev!

21. 11. 2007 7:38
Rubrika: Novinářova zpovědnice | Štítky: dárci , krev , pozvánka

Krvácet, krvelačný, krveprolití, krvesmilstvo, krvetvorný, krvežíznivý, krvinka, krev...

 

Všude je příliš krve. A říkají to všichni. Krvavé střílečky na počítači ovlivňují mládež, která se přestává ovládat a ztrácí sebekntrolu. Pak si může kdokoliv říct, že půjde a vezme "spravedlnost" do svých rukou. Dopis na rozloučenou nahraje na youtube.com, aby inspiroval další. Příkladem nám mohou posloužit incidenty ze skandinávie nebo ten z Colombine High School.

Z dětí nám tím pádem vzrůstají monstra. A to všechno je kvůli krvi- tak se to alespoň často tvrdí. Jenomže ponechme násilí stranou. Budu si pevně stát za tím, že krve není tolik, ba dokonce tvrdím, že krve je málo. Prosím nekamenujte mě, ale čtěte dále. Mluví totiž o krvi na transfuzních stanicích.

Dávali jste už někdy krev? A proč ne? Já vás chápu, krev nemůže dávat každý, ono je to spíše naopak. Musí vám být víc jak osmnáct let, nesmíte mít krevně přenosnou nemoc (AIDS a pod.), pokud máte tetování nebo piercing, tak musí být starší jak rok, v posledním půlroce byste nesměli být v exotické cizině a je tam těch podmínek ještě mnoho. Ale pokud to čtete a splňujete tyto podmínky, tak proč jste ještě krev nedávali? Aha, prý se bojíte jehel. Hmm, já se taky bál, ale uvědomil jsem si, jak sobecké by ode mě bylo, kdybych kvůli svému iracionálnímu pocitu nepomohl někomu neznámému, kterému by moje krev zachránila život. Všechno jde, když si vezmete na pomoc lásku. Rišo Čanaky zpívá: "Jedině s láskou, jedině s láskou..." a má pravdu.

A vraždící maniaci? S láskou půjde zvládnout i tohle.

Nedělám si iluze, ale pokud alespoň jeden člověk díky tomuto článku půjde dát alespoň jednou svou krev, pak mělo smysl ho napsat, nemyslíte?

Zobrazeno 1456×

Komentáře

Božíděcko

Filipe,
to je od Tebe moc hezké, že jsi napsal něco takového. Spoustě lidí však tyto důvody nestačí, aby se rozhodli zajít na transfůzní stanici. Proto je možná taky důležité zdůraznit, že pokud je dárce v pracovním poměru, tak má nárok na den volna a mám takový pocit, že lze také využít odpočet z daní. Kdysi dávno jsme se to učili ve škole, bylo to ovšem už hodně dávno ...:-)

Goretti

Ahojec!! Co dlouholetá dárkyně potvrzuje vše výše psané - včerně odpočtů, volna z práce, doplňuji drobné občerstvení na transfuzce a hlavně - super pocit z toho, že jsem třeba někomu pomohla zachránit život :) (a podotýkám ještě další výhody - většinou zdravotní pojišťovna, u které jste pojištěni nabízí nějaké výhodky - třeba VZP zdarma pojišťuje do zahraničí.. ) A vtipné je, že jsem ten článek našla právě dnes - za chvilku jdu zase dávat..:) Tak zatím papap a víc krve!!

Radio

To je skvele, ze davas taky krev. Jestli chces, tak se pridej do naseho zatim maleho, ale rozrustajiciho spolecenstvi http://www.signaly.cz/darcikrve
Víc krve! Pa!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz