To je moje skrýš před světem... jestli chcete, vejděte, ale skloňte hlavu, mám tu nízký strop...

Zkoušky v Brně 8.4.

11. 4. 2008 16:23
Rubrika: Dopisy z ciziny | Štítky: Brno , FVT , kámoši

Ahoj.

Konečně jsem se tedy dostal k tomu, abych Ti zase krátce popsal několik okamžiků z Brna, jak jsem tam dělal testy fyzické zdatnosti na UNOB. Tedy, říkám, že to popíšu krátce, ale víš co tím myslím. :-)


Celá epopej začala ještě dřív, než vůbec začala. Nocleh jsem měl totiž domluvený u své sestřičky Kristýnky a její rodiny, chtěl jsem se s ní domluvit dřív, ale ve středu jsem měl maturitní písemku, takže jsem si to nechával na odpoledne. A najednou jsem se jí nemohl dovolat. Psal jsem jí, že se domluvíme teď její mobil zvonil a zvonil a nikdo ho nebral. Co teď? Říkal jsem si, že má asi moc práce a já jí zrovna volám nevhod. Volal jsem i celý čtvrtek a pátek. Už ve mě začal hlodat červíček pochybností, proto jsem jí ještě poslal sms, ve které jsem jí řekl, že s ní chci domluvit nějaké základní podrobnosti mého příjezdu. Ani v sobotu mi sestřička nebrala telefon a proto jsem si říkal, že nastal pravý čas zmobilizovat síly a zneužít (poprvé) signálů. Na nočním klubu jsem samozřejmě během chvilinky nalezl spřízněnou duši a Kleretin mi okamžitě nabídnul přespání v Brněnském Studentském Clubu. :-)


Naštěstí jsem se v neděli večer své sestřičce dovolal a ona mi vysvětlila, že byla od středy na setkání schol a zapomněla si doma mobil 7:-| A já se bál, že jí to mamka zatrhla O-)


V neděli jsem ještě na ICQ potkal Verču - Knoflíka, co se s ní znám z CSSA (co bych vypisoval, však to už znáš, nebo radši: Celostátní setkání salesiánských animátorů). Přikývla, že si odpoledne může udělat čas a tak jsme si dali spicha v 16.45 pod hodinama na Hlavasu. Koupil jsem si tedy rovnou dva lístky na žluté autobusíky, jeden do Brna, akrát abych stihnul sraz s Verčou, a druhý zas na devátou hodinu večer v úterý do Prahy.


S Verčou jsme měli super chvilku, zajeli jsme nejprve na Šumavskou, abych ráno nemusel hledat ten vojenský areál, a potom do jedné super kavárny. Teda nebyla zas tak super, ale bylo tam místo (byli jsme tam sami 7:-| :-) ) a byla levná a dělali dobrou čokoládu. :-) Verča mě tedy nakreslila, nevím jestli mi to slušelo doopravdy, nebo mě jen tahala za nos, ale vypadal jsem tam celkem dobře. Už se těším, až mě namaluje zase příšte. (Teď si prosím nemysli, že by ch se neuměl namalovat sám, make-up si půjčím od sestry, ale výsledek vždycky nestojí zato.) Museli jsme se rozloučit celkem záhy, já valil na mši k jezuitům na studentskou a ona zas domů, kde na ni čekala týdení sestřička. :-)


Studentská mše stála za to. Jezuitská schola nezpívala (na Brno) vůbec špatně. - aha zase jsem si rejpnul. 7:-| Co se dá dělat O-) Kázání mi něco dalo a hlavně jsem se perfektně pobavil při ohláškách, které glosoval samotný HejTi. :-)


A pak do SC, kde jsem se konečně potkal s takovými známými tvářemi, co každonočně potkávám na Nočním klubu - Obi, Kleretin, Anýsek; pak aj další a dokonce jsem i někoho nepoznal. Já jsem ale pako. Fakt sorry, Aničko, Kláro. 8-p


Ale ani tam jsem nemohl pobýt slouho, po krátké (pro někoho delší) hře Blázinec jsem musel odejít na sraz, co jsem měl s Kiki. skoro jsem jen utíkal na Hlavas k trolejbusům, kde na mě už od tričtvrtě na devět čekala, ale prý ne dlouho. Tak jsem poprvé vyrazil směrem do Líšně, kde pro mě doteď žili lvi. Ještě mě varovala, že prý asi má angínu, tak ať si na ni dávám bacha. Ale kdo by se bál, že? 7:-|


Kristýnčin domeček je úplně malebný a nádherný. Škoda, že ty moje zkoušky byly naplánovány tak nevhodně a Kiki měla tolik práce. Hned se pustila do dodělávání dortu a já se alespoň seznámil se svou "náhradní rodinkou", jak to trefně pojmenovala moje mamka. Tak jsem získal k sestříčce jeětě jednu a k tomu navíc i mamku, taťku a psa. Tedy fenku :-) Úplně nádherné přivítání a historicky poprvé jsem viděl Doktora House, co ho všichni sledují. :-) A začalo se mi tam líbit.


Spal jsem dole v hostovském pokoji, kde jsem se fakt nádherně vyspal. To povlečení bylo fakt super. Snad fleesový, nebo co, ale určo si taky takový koupím. :-) Večer ještě důkladně pomodlit a spát.


V noci jsem měl fakt divný sen. Zdálo se mi, že jsem ve škole a píšeme písemku z angličtiny. BYl jsem z toho dost vyplašený, protože přece už nemáme psát písemky, vždyť už máme po klauzuře, no, ale co se dalo dělat. Všichni jsme se do toho tedy pustili a já akorát končil s první částí, když dozor odešel ze třídy. Všichni pustili pera, přestali psát a někdo zapnul televizi a koukali jsme na nějaký anglický film. Jen jsem se uprostřed filmu zeptal, jestli ten test chtějí dokončit později, nebo se na něj kolektivně vykašleme. Jak jsem byl překvapen, když mi všichni svorně odpověděli, že oni už mají celý test hotový! Honem jsem sednul za stůl a pokusil se dokončit alespoň některé části, dost jsem se do toho zamotal, ale když už jsem cítil, že vchází profesorka do třídy, tak mi zazvonil budík a já se probudil. 7:-| Uff! Takže chvály Pánu, rozvička a dát se do pucu. Na snídani jsem nešetřil, měl jsem to od své "mamky" pěkně všechno nachystané. O-) Prostě pohoda. Prohodili jsme pár slov se správným chlapem, tedy se svým "taťkou". :-) Ještě jsem se s holkama rozloučil, akorát vstávaly, ale já už musel na trolejbus, abych ho akorát stihnul.


Cesta prostě byla v pohodě, :-) jak se říká u nás. Hromady cestujících Brňáků a netušili, že su z Prahy :-) Na Šumavskou jsem se dostal jedničkou bez jakýchkoliv problémů a ještě jsem stihl něco vyfotit. CHlápek u brány sice na mě štěkal, že v kasárnách se fotit nesmí, ale já stál ještě venku :-) Tak mě poslal k hlavní budově nad buzerplacem a v pohodě jsem našel místnost 5A. Venku už postávali nějací vojáci... Jdeš na zkoušky? Jo. A odkolika si tu měl být? Od sedmi třiceti. A to ti řekl kdo? Od sedmi? Běž už dovnitř! 7:-| A to mi to ještě Kristýnka včera v trolejbuse připomínala, že jsem jí tehdy před měsícem psal, že to mám od sedmi... Naštěstí se ale nic nedělo, uvnitř mi řekli, ať se hlavně nestresuji, že se ještě ani nezačalo, takže ať jdu normálně dovnitř a sednu si.


Takže jakmile jsem se usadil na jedno volné místo, už dovnitř vstoupil nějaký velitel, co nám začal vysvětlovat, co se vlatně dnes bude dít. Nejprve nám oznámil, že máme ještě pět minut projít si všechny brožurky, co jsou na první lavici, byly tam brožurky ze všech fakult na UNOB, abychom se ještě rozhodli, jakou fakultu si dáme jako první a druhou náhradní. Nic jsem jim tam nevyplňoval, protože jdu na Letový provoz nebo na nic. Pak nám vysvětloval, jak máme vypnit takový jednoduchý dotazník, potom vyplnit motivaci, co nás vedlo do armády (co jsem poslouchal, tak skoro každý zaškrtnul jako hlavní motivaci finanční a sociální jistoty :) a průběh jednotlivých testů. Pak jsme konečně přešli do tělocvičny, kde jsme se taky převlékli.


Začínalo se tím, že nám podle registračních čísel rozdali pořadová, která jsme si na sebe připevnili (dostal jsem 43) a postupně jsme šli na sedy lehy. Ukázali nám, jakým způsobem se to má dělat, aby nám to uznali a začali jsme. Díval jsem se na ostatní kolik tak dávali a říkal jsem si, že to bude v pohodě. Přišla na mě řada. Beze stresu, přesně jak jsem si to trénoval a bez nějakého presu jsem za tu minutu dal 52 sedy lehů tedy nejlepší bodovaný výsledek. To tedy dopadlo dobře. Pak jsme pomalu přešli na okruh, kde už druhá dvacítka běžela svůj okruh. Povídali jsme si tak mezi sebou a najednou z Pavla vypadlo, že se zná s mojí sestrou... Tak to byl teda gól. Prý z Velehradu, tak snad se budem vídat i ve škole.


Pak se tedy běželo. Chtěli jsme se společně držet a dát co nejvíc, ale nešlo to. Kluci to prý všelijak přepálili včera s tréninky a měli třeba namožená lýtka. Vyběhli jsme a snažili se nějak držet pohromadě, ale rychle se to potrhalo. Nebudu vás napínat, limit jsem spnil a uběhl dokonce 2560 metrů za 12 minut. Pak nás propustili, šli jsme do sprch a rozjeli se domů. Já nasednul na 13 a popojel do centra. Tam jsem šel do Kozí, abych dal plakátek na SKAM do SC a přitom jsem rozeslal asi 1000 smsek, aby to všichni věděli. V seznamu jsem měl ale jen dvě volná místa, takže chodily doručenky a do toho ještě mi lidé psali o podrobnosti, no blázinec. Pak jsem úplně pomalinku šel na trolejbus a do Líšně na oběd.


S „náhradní mamkou“ to bylo super. Povídali jsme si spolu asi hodinu a skoro mi to bylo líto odcházet, ale měl jsem už domluvený sraz se Slunkem a chtěl jsem skočit i za Anýskem, co je na stejné škole.


Plán se zdařil, nejprve jsem si udělal se Slunkem takový výlet směrem k Bigi, pak zase zpátky a na Kraví Hoře jsem se setkali s Aničkou. Byly to krásné okamžiky, svítilo sluníčko a tak jsem seděli na lavičce a kecali o všem možném. Pak už se ale čas nachýlil a Slunko muselo na vlak a Aný zas na druhou stranu do Komína. Šel jsem s Aničkou, protože se s ní znám kratší dobu, a podařilo se mi se Sluníčkem poprvé v životě rozloučit (dlouhá historie :). S Anýskem jsme dojeli do Komína, ukázala mi svůj paneláček a já zas jel do centra. Měl jsem mít ještě jeden sraz se starou známou skautkou, ale ona mi později napsala, že vybírá auto a mě už nestihne. Tak jsem zašel na Špilas, vyfotil jsem si pár pěkných zákoutí a slunil se. Říkal jsem si, že ještě někomu napíšu, ale bylo už pozdě, domlouvat se s někým. Půl šesté a já si říkal, že bych mohl jet dom dřív, ne až busem v devět, ale všechna místa už byla obsazená.


Tak jsem se ještě slunil, když jsem zaslechl zvony. Ha, mše svatá, to je mi něco. Myslel jsem si, že budou z Petrova, ale byl to dominikánský kostel svatého Michala. Tak jsem si řekl, že je to super. Akorát tam končil růženec a tak jsem se připojil. V kostele nás moc nebylo, ale mše byla pěkná. Po mši pak nešpory. Už jsem se je dlouho nemodlil v kostele :) Po mši jsem se šel ještě procházet po Brně. Vyfotil jsem si pár pěkných věcí, co se mi líbily a po dlouhé době vyrazil na nádraží, kde po nějakém čekání konečně přijel můj autobus a mohl jsem nastoupit.


Byly to dva dlouhé dny, hrozně moc mě potěšilo, že jsem se mohl potkat přesně s těmi lidmi, co jsem se potkal.


Filip


PS: Doufám, že se tam zas brzy podívám. A že tam od října budu bydlet. :)

Zobrazeno 1762×

Komentáře

Radio

Jedině pěkné vypomínky! Však tam snad budu studovat. :-)

ObiSkyWalker

Vidím, že máš na Brno velmi pěkné vzpomínky... to sem budeš muset jezdit častěji :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz