To je moje skrýš před světem... jestli chcete, vejděte, ale skloňte hlavu, mám tu nízký strop...

PHANTASIA PUERILITER

 

TOULAVÁ TABELLA CERATA

Kam na konci týdne


Jako každý pátek i dnes vám přinášíme nejnovější typy kam zajít s dětmi. V dnešním díle vám nabídneme:

-zahájení svátku pesach v Jeruzalémském chrámu,

-svatbu íránského prince a hippotigry,

-trojnásobné křižování na Golgotě.

 

PESACH

Také doma slavíte svátek přejití? Ač patříte ke starému židovskému rodu a slavíte již od Mojžíše nebo se jednoduše vezete na vlně tohoto módního náboženství, určitě byste neměli opomenout slavnostní zahájení veleknězem Kaifášem.

Slavnostní program začne již v pátek večer na druhém nádvoří (připomínáme, že tam mají vstup pouze muži), kde se budou zpívat oblíbené žalmy a velekněz posvětí obětní kozlíky a beránky.

Hlavní program bude samozřejmě následovat na sabat v poledne, neboť bude zahájen Korban Pesach, na který jsou tentokrát už všichni muži i ženy zváni. Levité budou zpívat slavné Halel a kohenové pak budou provádět oběti. Pro děti zde budou různé atrakce jako kamenování a řetízkový kolotoč. Vstup bude stejně jako loni zdarma.

Začátek: sabat 12:00


Královská svatba

V neděli se bude konat velice zajímavá událost v Herodově paláci. Iránský princ Avesta Yasna si bude po dlouholeté známosti brát Equus quagga neboli zebru stepní, lidově nazývanou hippotigris. V íránu je takový sňatek naprosto přípustný a princ se k tomu odhodlal nejen z rodových a náboženských důvodů, ale jak sám tvrdí, tak se s Equou mají moc rádi.

Kvůli obřadu bude do Jeruzaléma pozván speciální celebrant Ahura Mazda, a do Herodova paláce se sjedou hosté i ze zámoří.

Samotný obřad nebude veřejnosti otevřen, ale princ plánuje slavnostní svatební jízdu městem na druhou hodinu odpolední. Bude následovat házení mincí do davu a jiné aristokratické radovánky.

Začátek: neděle 14:00


Golgotské křižování

Stejně jako před třemi týdny i dnes se bude na Gologotském kopci křižovat. Oficiální prameny slibují velkolepou podívanou, neboť jedním z účastníků popravy je i Ježíš Nazaretský, obviněný a odsouzený z rouhačství a sebezbožšťování. Jeho jméno se tento týden v novinách objevovalo dost často, a proto se jeho poprava bude těšit hojné účasti.

Podle neoficiálních pramenů byl zadržen včera pozdě v noci, když vykonával praktiky vzývání zleho ducha. Tak se jen potvrdily domněnky mnohých odborníků a zákoníků. Při jeho zadržení kupodivu došlo jen k lehkému zranění sluhy Malchuse (27), jak potvrdili očití svědké, ale na jeho těle nebylo posádkovým lékařem nalezeno jediné zranění. Ježíš už byl zbičován, bohužel bez přítomnosti veřejnosti. Naopak jeho pěti stádiová cesta na popravčí vrch bude volně k vidění. Jelikož všichni tři odsouzení jsou v perfektním zdravotním stavu, můžeme očekávat velmi zajímavou a dlouhou popravu. Mužům nebude z bezpečnostních důvodů umožněn přímo vstup na popraviště. Oficiální zpráva ze Synagogy připomíná, že přes Pesach nemohou mrtvá těla zůstat na kříži, proto budou odsouzencům hodinu před západem slunce přelámány kosti na nohách a jakmile zemřou, budou jejich těla sundána a urychleně pohřbena. Proto neváhejte, neboť auguři předpovídají slunečné odpoledne přímo jako stvořené k vycházce do přírody.

Začátek: pátek dopoledne ma nádvoří Gabbatha

Zobrazeno 1498×

Komentáře

Amálka

To máš všechno z vlastní hlavy?

Radio

Je to zvláštní ale všechno mám z vlastní hlavy, od nikud jsem to neopsal ani nestáhnul. Možná jsem byl trochu inspirován několika přednáškami o Ježíšově umučení, které byly tak realistické a detailní, že jsem si připadal, jako by přednášející mluvil o něčem, co se stalo před týdnem, píší o tom noviny a je toho plný bulvár i intrnet. Tak jsem vám to chtěl přiblížit.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz